Een multitalent met een ijzersterke zangstem, vlijmscherpe imitaties en hij improviseert ongelooflijk soepel.

De Stentor

Ernest Beuving: cabaretesk muziektheater en hilarische imitaties

Ernest Beuving is de bekendste onbekende cabaretier van Nederland, afkomstig uit Enschede en wonend in de Achterhoek. Zijn ervaringen als begeleider in een psychiatrisch ziekenhuis en zijn optredens als straatmuzikant combineerde hij door samen met Marcellino Bogers een cabaretduo te vormen, dat in 1993 Cameretten won. Ernesto & Marcellino speelden tot 2013 8 programma’s in het theater, waarvan 5 samen met Wilfried Finkers.

Sindsdien speelt hij met vier muzikanten zijn Bende van Beuving de voorstelling ‘Klap van de korenmolen’. Ernest Beuving laat vooral zien hoe gek het is om het niet te zijn. Hij kent de psychiatrie van binnen en van buiten. Zijn motto is: ‘Prozac eens lekker door’. Hij staat nu in theaters maar begon in gevangenissen en tbs-klinieken, onder meer als een bordeline dansende Keltische zanger, een Mick Jagger met ADHD en een Toon Hermans over ‘i-Phones’ en ‘Spuiten en Slikken’.

In ‘Skoren!’ van De Bende van Beuving gaat het om jezelf leren zien als winnaar, ook als de werkelijkheid niet meewerkt. In ‘So long Cohen’ zingt en zoekt Ernest Beuving niemand minder dan Leonard Cohen. Ook laat hij, via zijn imitaties/ persiflages, markante tafelgastheren aanschuiven om mee te zoeken (van Maarten van Rossum en dominee Gremdaat tot Johnny Rotten en Bob Dylan). Kortom: een avond heerlijke Leonard Cohen-muziek en beleving, met veel humor.

ERNEST BEUVING OP HET PODIUM

Tijdens Cultuur met Mes & Vork maakt Ernest Beuving een keuze uit de vele conferences, imitaties en liedjes uit zijn eerdere voorstelling ‘Klap van de korenmolen’ en ‘Skoren!’ Zoals Ernest zelf zegt: ‘Brengt een hoefijzer ook geluk als je er één op je hoofd krijgt? Jazeker! Dan heb je geluk dat het paard er niet meer aan vast zat.’ Met dit soort bevrijdende redenaties word je eenvoudig zelf een succesvolle levenskunstenaar.

DE PERS OVER ERNEST BEUVING

Zeer getalenteerde komiek met de onderkoelde vrolijkheid van Tommy Cooper en een voortreffelijke imitator en gangmaker.

Friesch Dagblad

Zijn rake imitaties vallen in de smaak evenals zijn melancholische liedjes. Niemand is bestand tegen hem, een mond als een mitrailleur en altijd een voltreffer op het juiste moment.

Telegraaf

CULTUUR MET MES & VORK IS EEN BIJZONDERE DINNERSHOW MET EEN FANTASTISCH DRIEGANGEN THEATERDINER EN EEN GEWELDIGE SFEER!

CONTACTFORMULIER

Novella Media BV
Kleterstraat 20
3862 CA Nijkerk
Tel: 085 87 70 170
Email: info@novella.nl

Volg ons ook op social media:

Lees hier ons privacybeleid.

Lees hier onze algemene voorwaarden.

    CULTUUR MET MES & VORK IS POWERED BY NOVELLA