Jan J. Pieterse vertegenwoordigt het anti-theater met quasi onhandig voorgedragen dichtwerkjes. Superieure humor op rijm. Wat mij betreft moet hij méér doen.

Jan J. Pieterse: presentator Cultuur met Mes en Vork én puntdichter

Jan J. Pieterse is de afgelopen 30 jaar op veel podia te vinden van de grote en kleine theaters. Zijn specialiteit: het op geheel eigen wijze aankondigen van cabaretiers door vrolijke puntdichten voor te lezen uit eigen werk. Zo is hij niet alleen bekend als presentator maar zeker ook als puntdichter, die met zijn verzen veel hilariteit veroorzaakt.

Jan was daarnaast ook te zien in de cabaretvoorstellingen ‘Mannen van Taal’ (met Frank van Pamelen en John Schleipen), Wedstrijdje?! (met Johan Hoogeboom en Dorine Wiersma), Talk! (met Frank van Pamelen en John Schleipen) en in De-Grote-Hi-Ha-Hondelul-Voetbalshow (met bekenden uit de voetbal- en cabaretwereld).

Als bedenker en programmeur van Cultuur met Mes en Vork staat hij vanaf najaar 2020 weer op de planken en kondigt hij samen met Frank van Pamelen weer de leukste cabaretiers aan. Ditmaal zitten alle gasten thuis, waar ze een culinair driegangen diner ontvangen en via de chat reacties en foto’s en filmpjes kunnen delen.

JAN J. PIETERSE OP HET PODIUM

Jan J. Pieterse is de oorspronkelijke bedenker van het concept Cultuur met Mes en Vork, dat in oktober 1993 in een eetcafé in Haarlem startte. Een mooie, ongedwongen avond met vrienden op het podium en enthousiaste gasten in de zaal. De meeste cabaretiers kunnen zich wel zo’n mooie avond herinneren, in het begin ingeklemd tussen de bar en een tafeltje voor twee. In 2020, vele locaties en avonden verder gaat Cultuur met Mes en Vork gewoon online door. Met natuurlijk grondlegger Jan J. Pieterse, bekend van zijn vele boekjes met puntdichten die op puntdichter.nl te zien zijn.

GASTEN OVER JAN J. PIETERSE

Jan Pieterse is als puntdichter met zijn act van bijzondere klasse. Tijdens het diner na ons golftoernooi las hij in drie blokjes  tussen de gangen voor uit eigen werk.  Zelden zo gelachen! Aan alle gasten werd een boekje van Jan meegegeven, natuurlijk gesigneerd.

Mensen vragen weleens: wie is toch die man die elke show weer die briljante mini-gedichtjes voorleest, intussen gooiend met boeken? Dat is dus Jan J. Pieterse mensen. Hij was al een rots in de branding tijdens onze grote voetbalshows in de jaren negentig en hij is het nog steeds.

Spitsvondige poëzie voert de boventoon, en de creatieve inzet van multimedia zorgt voor de nodige verrassing hier en daar.

THEATERKRANT

De besloten avond Cultuur met Mes en Vork  voor ons bedrijf was bijzonder geslaagd. Veel goede reacties mogen ontvangen van onze relaties en medewerkers!

CULTUUR MET MES & VORK IS OOK ONLINE EEN BIJZONDERE DINNERSHOW MET EEN FANTASTISCH DRIEGANGEN DINER DAT WE THUIS BEZORGEN!

Bestel nu jouw tickets voor een avond uit thuis!

CONTACTFORMULIER

Novella Media BV
Kleterstraat 20
3862 CA Nijkerk
Tel: 085 87 70 170
Email: info@novella.nl

Volg ons ook op social media:

Lees hier ons privacybeleid.

Lees hier onze algemene voorwaarden.

    CULTUUR MET MES & VORK IS POWERED BY NOVELLA