Jan J. Pieterse vertegenwoordigt het anti-theater met quasi onhandig voorgedragen dichtwerkjes. Superieure humor op rijm. Wat mij betreft moet hij méér doen.

Jan J. Pieterse is presentator Cultuur met Mes & Vork én puntdichter

Jan J. Pieterse is al vele jaren op diverse podia te vinden. Hij was 30 jaar de presentator van de Cabarestafette. Zijn specialiteit: het op geheel eigen wijze aankondigen van cabaretiers door puntdichten voor te lezen. Zo is hij niet alleen bekend als presentator maar zeker ook als puntdichter, die met zijn verzen veel hilariteit veroorzaakt.

Jan was te zien in de cabaretvoorstellingen ‘Mannen van Taal’ (met Frank van Pamelen en John Schleipen), Wedstrijdje?! (met Johan Hoogeboom en Dorine Wiersma), Talk! (met Frank van Pamelen en John Schleipen) en in De-Grote-Hi-Ha-Hondelul-Voetbalshow (met bekenden uit de voetbal- en cabaretwereld). Vanaf 2022 is Jan Dichter voor Drie bij VillaVdb (Omroep MAX).

Als bedenker en programmeur van Cultuur met Mes & Vork staat hij, na een pauze vanwege corona, vanaf 2022 weer als vanouds op de planken en kondigt hij – of  Frank van Pamelen – weer de leukste cabaretiers aan op zijn eigen unieke wijze. En dat alles na 30 jaar nog steeds met groot succes en enthousiaste gasten.

JAN J. PIETERSE OP HET PODIUM

Jan J. Pieterse is de oorspronkelijke bedenker van het concept Cultuur met Mes en Vork, dat in oktober 1993 in een eetcafé in Haarlem startte. Een mooie, ongedwongen avond met vrienden op het podium en enthousiaste gasten in de zaal. De meeste cabaretiers kunnen zich wel zo’n mooie avond herinneren, in het begin ingeklemd tussen de bar en een tafeltje voor twee. In 2022, vele locaties en avonden verder gaat Cultuur met Mes & Vork gewoon door. Met natuurlijk grondlegger Jan J. Pieterse, bekend van zijn vele boekjes met puntdichten die op puntdichter.nl te zien zijn.

GASTEN OVER JAN J. PIETERSE

Jan Pieterse is als puntdichter met zijn act van bijzondere klasse. Tijdens het diner na ons golftoernooi las hij in drie blokjes  tussen de gangen voor uit eigen werk.  Zelden zo gelachen! Aan alle gasten werd een boekje van Jan meegegeven, natuurlijk gesigneerd.

Mensen vragen weleens: wie is toch die man die elke show weer die briljante mini-gedichtjes voorleest, intussen gooiend met boeken? Dat is dus Jan J. Pieterse mensen. Hij was al een rots in de branding tijdens onze grote voetbalshows in de jaren negentig en hij is het nog steeds.

Spitsvondige poëzie voert de boventoon, en de creatieve inzet van multimedia zorgt voor de nodige verrassing hier en daar.

THEATERKRANT

De besloten avond Cultuur met Mes en Vork  voor ons bedrijf was bijzonder geslaagd. Veel goede reacties mogen ontvangen van onze relaties en medewerkers!

CULTUUR MET MES & VORK IS EEN BIJZONDERE DINNERSHOW MET EEN FANTASTISCH DRIEGANGEN THEATERDINER EN EEN GEWELDIGE SFEER!

CONTACTFORMULIER

Novella Media BV
Kleterstraat 20
3862 CA Nijkerk
Tel: 085 87 70 170
Email: info@novella.nl

Volg ons ook op social media:

Lees hier ons privacybeleid.

Lees hier onze algemene voorwaarden.

    CULTUUR MET MES & VORK IS POWERED BY NOVELLA