John Schleipen is een bijzonder ventje. Hij herbergt een zeldzame combinatie van vaardigheden als tekstschrijver en componist. Een knutselaar die met genadeloos elan blijft sleutelen, op zoek naar muzikale vondsten en tekstuele effecten.

JACQUES J. D’ANCONA
Dagblad van het Noorden

John Schleipen: vernuftige liedjes en verrassende woordgoochelarij

John Schleipen richtte in 1992 het cabaret-ensemble Crème Fraîche op; in dat jaar won Crème Fraîche het Groninger Studenten Cabaret Festival én de Publieksprijs; John Schleipen ontving de Persoonlijkheidsprijs. Na meer dan 1.500 voorstellingen gedurende ruim 12 jaar in Nederland en ver daarbuiten stopte in 2004 Crème Fraîche.

Drie soloprogramma’s in de Nederlandse theaters volgden elkaar snel op, waarna hij aan de slag ging als regisseur, onder meer voor Arie Koomen en Edo Brunner. Als striptekenaar en schrijver tekende hij zeven jaar voor de gratis krant Spits en ontwikkelde hij stand-up comedy in stripvorm, aan elkaar gepraat door Jörgen Raymann.

De afgelopen jaren staat John Schleipen veelvuldig met Jan J. Pieterse en Frank van Pamelen op de planken als de Mannen van Taal en recentelijk in TALK! Verder maakt John Schleipen animatiefilms, bedrijfsfilms en is hij actief als dagvoorzitter bij bijeenkomsten. John is in het dagelijkse leven werkzaam als leerkracht op het VO.

JOHN SCHLEIPEN OP HET PODIUM

Als komisch entertainer zorgt John Schleipen met conferences en liedjes voor veel vrolijkheid tijdens Cultuur met Mes en Vork. Of het nu gaat over zijn bijzondere ervaringen als leerkracht of als Limburger, John Schleipen combineert in een wervelend optreden muziek, film en tekst tot een hilarisch geheel. En dat blijft zijn publiek nog lang bij.

WAT ZEGGEN WILLEKEURIGE MENSEN
OVER JOHN SCHLEIPEN?

Hij blijft inderdaad met genadeloos elan sleutelen, tot diep in de nacht als het moet. Hij is getrouwd met zijn werk. De kunst staat voorop.

ZIJN VROUW

Dat valt allemaal reuze mee. Hij weet goed het midden te houden tussen werk en ontspanning.

ZIJN MAÎTRESSE

CULTUUR MET MES & VORK IS OOK ONLINE EEN BIJZONDERE DINNERSHOW MET EEN FANTASTISCH DRIEGANGEN DINER DAT WE THUIS BEZORGEN!

CONTACTFORMULIER

Novella Media BV
Kleterstraat 20
3862 CA Nijkerk
Tel: 085 87 70 170
Email: info@novella.nl

Volg ons ook op social media:

Lees hier ons privacybeleid.

Lees hier onze algemene voorwaarden.

    CULTUUR MET MES & VORK IS POWERED BY NOVELLA