Wiersma mag niet meer gemist worden. Het lijkt of ze met elk programma dat ze maakt steeds meer van haar vaardigheden laat horen.

RUUD BUURMAN
Theaterkrant

Dorine Wiersma: cabaret met fijnzinnige en geestige liedjes

Dorine Wiersma studeerde klassieke gitaar aan het conservatorium in Hilversum en was eerst actief in diverse ensembles en bands. Daarnaast schreef ze voor andere artiesten teksten en muziek. Totdat ze in 1999 met haar eerste eigen liedjes, samen met Barbara Tiggeler, verrassend de Nederlandse cabaretpodia bestormde als het duo De Doos.

Het duo stond in 2000 in de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival, speelde op de Parade, op Curaçao en toerde tot 2002 door het land. Daarna ging ze als soliste verder met het programma’s ‘Rustig Blijven’, ‘Goed Zo Dorine’ en ‘Zei Ik Dat?’ Daarnaast schreef ze wekelijks het themalied voor het radioprogramma Andermans Veren.

Ze ontwikkelde zichzelf in die jaren steeds meer als liedtekstschrijver en cabaretier. In 2009 kreeg zij de Annie M.G.Schmidtprijs voor ‘Stoute Heleen’, een anti-ode aan de schrijfster Heleen van Royen. Samen met Jan J. Pieterse en Johan Hoogeboom speelde ze in de voorstelling ‘Wedstrijdje”. Nu speelt zij met Mylou Frencken in ‘Waagstukken’.

DORINE WIERSMA OP HET PODIUM

Voor haar optreden bij Cultuur met Mes & Vork kiest Dorine Wiersma uit de beste en meest opvallende liedjes die ze tot nu toe schreef. Met haar spitsvondige teksten, de onverwachte wendingen en het briljante gitaarspel belooft het weer een bijzondere bijdrage te worden aan een mooie avond.

DE PERS OVER DORINE WIERSMA

De meest aansprekende liedjes in het cabaret van dit seizoen kwamen van Dorine Wiersma. Liedjes waarmee ze tussen Kees Torn en Brigitte Kaandorp in zit.

RON RIJGHARD
NRC

Ze heeft meer in haar mars dan alleen haar fijnzinnige taalgevoel.  Een interessante cabaretier.

ESTHER KLEUVER
Telegraaf

Foto: Sanne Groot

CULTUUR MET MES & VORK IS EEN BIJZONDERE DINNERSHOW MET EEN FANTASTISCH DRIEGANGEN THEATERDINER EN EEN GEWELDIGE SFEER!

CONTACTFORMULIER

Novella Media BV
Kleterstraat 20
3862 CA Nijkerk
Tel: 085 87 70 170
Email: info@novella.nl

Volg ons ook op social media:

Lees hier ons privacybeleid.

Lees hier onze algemene voorwaarden.

    CULTUUR MET MES & VORK IS POWERED BY NOVELLA